Zoom kambario saugumo nustatymai (kambario savininkams)

Jei jums nepakanka techninių žinių ir manote, kad Zoom nustatymų sutvarkyti nesugebėsite, paprašykite labiau patyrusių artimųjų arba draugų pagalbos (ypač jaunimo).

Prisijunkite prie Zoom svetainės https://zoom.us/

Tarkime, jau esate užregistravę asmeninę paskyrą. Profilio nustatymuose sukurkite naują “pasikartojantį susirinkimą” (Meetings / Schedule a New Meeting).

Jo nustatymuose:

1. Nurodykite pavadinimą. Apibūdinimą (“Description”) nurodyti nebūtina.
  2. Pažymėkite kad susirinkimas daugkartinis, t.y. pasikartojantis (“Reacurring”).
  3. “No fixed time” reiškia, kad jis nebus apribotas laiku, galima jungtis bet kada. Nustačius laiką, bus galima jungtis tik konkrečiu laiku.
  4. “Meeting ID” – pasirinkite kad naudotų asmeninį kambarį – “Personal Meeting ID”.
    (Jei norite kitaip, tai irgi galima, tada sugeneruos naują kambario numerį. Verta tai daryti, jei kursite skirtingus kambarius skirtingiems susirinkimams, tik nesusipainiokite 🙂 )
  5. Įrašykite nesudėtingą slaptažodį, pakaks 4 skirtingų skaitmenų.
  6. Meeting options būtinai pažymėkite “Join before host (svečiams leidžia jungtis prieš savininką) ir kitus žemiau nurodytus nustatymus. Išsaugokite.
    Priešingu atveju dalyviai jungtis negalės kol neprisijungsite patys.
  7. Pažymėjus “Enab;le waiting room” besijungiantys dalyviai lauks “laukiamąjame” kol prisijungsite ir “įleisite” juos po vieną spausdami ant jų vardo.

Yra 2 būdai pasidalyti susirinkimo nuoroda:

A. nukopijuoti adreso dalį iki klaustuko, pvz https://zoom.us/j/1231231234 ir duoti slaptažodį, kurį įves jungdamiesi, pvz. 7777. Tai naudinga tada, kai norite paviešinti kambario adresą, o slaptažodį kaitalioti skirtingiems susirinkimams, duodami jį tik tiems, kam reikia, kad per daug žmonių jo nesužinotu.

B. nukopijuoti visą ilgą nuorodą su joje užkoduotu slaptažodiu, pvz. https://zoom.us/j/1231231234?pwd=dsadsadsadsadsadadsa. Prisijungimas vyks ją paspaudus ir slaptažodžio įvedinėt nebereiks. Tai prasminga daryti kai nuolat bendraujate su patikimų žmonių (kolegų, šeimos narių, mokinių grupe)

Jei norėsitė vėliau kažką pakeisti (įskaitant slaptažodį), tai padaryti nesunku: “Edit this Meeting” ir t.t…

Sėkmės!

Dalyvavimas pamokoje ar susirinkime per ZOOM

1. Kai nekalbate, išjunkite mikrofoną (kairys apatinis mygtukas "Mute").

2. Nepertraukite kitų kalbančių, jei nesate sesijos organizatorius.

3. Jei galite, naudokite (patikrintas ir veikiančias) ausines su mikrofonu

4. Būkite patalpoje, kurioje nėra pašalinių, nuolatinio triukšmo.

5. Vaizdo pokalbio metu nevalgykite! Turėkite omenyje, kad visa, ką sakote ir darote prieš kamerą, mato (ir gali įrašyti) kiti.

6. Diskusijų dalyviams: skirtingos nuomonės toleruojamos, o jei su kai kuriomis nesutinkate, neskubėkite jas neigti arba nuginčyti. Neaiškumus palikite spręsti mokytojui (-ai).

Pokalbiai gali nutrūkti. Tokiu atveju reiktų prisijungti iš naujo, arba paspaudus kambario nuorodą, arba įvedus kambario numerį.

Zoom diegimas